BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A szponzorok és a média veszélyeztetik az amatőr sportot?

A sport támogatásának útjában álló belső piaci akadályok lebontását célzó intézkedések kimunkálásához egy független tanulmányt rendel az Európai Bizottság.

A kutatásnak főleg arra kellene rávilágítania, hogy a határokon átnyúló szponzorálás vajon nem veszélyezteti-e a helyi amatőr sportot és az utánpótlás nevelését.

A néhány hete kiírt pályázat szerint a tanulmánynak fel kell tárnia azokat a szolidaritási mechanizmusokat, amelyek révén a hivatásos versenyeken kereshető hatalmas összegek egy részét át lehet csatornázni az önkéntes, illetve helyi szinten folytatott, előkészítő jellegű edzések területére. A jelentésben az egyes sportágakra lebontva kellene vizsgálni a professzionális szintű tevékenység finanszírozását szolgáló összegek áramlását.

Az Európai Bizottság a tanulmány révén főleg azt szeretné elkerülni, hogy a szponzori tevékenység, a média és a szerencsejátékok oly mértékben rátelepedjenek a sportra, hogy azzal kiszorítsák az amatőr tevékenységből és az utánpótlás neveléséből a közületi finanszírozást, amelyre pedig néhány területen különösen nagy szükség van.

A cikk teljes terjedelemben itt olvasható

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.