BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Adomány a Kaposi Mór Kórháznak

A Kaposi Mór Oktató Kórház számára gyűjtöttek a kaposváriak a hét végén a Richter Gedeon gyógyszercég által szervezett Egészségváros programsorozat első állomásán, amely során közel 3,5 millió forinttal gazdagodott az intézmény.

Változatos programok mellett többféle szűrésen és egészségügyi tanácsadáson vettek részt a látogatók a hét végi kaposvári rendezvényen. A családi nap szórakoztató programjai mellett a legtöbben a koleszterintszint-mérés, a prosztata-szűrés, a csontsűrűség- és bőrgyógyászati vizsgálat miatt látogattak ki, de sokan érkeztek a látványos táncbemutatók és a fitnesz-eszközök kipróbálása miatt is.

A szakemberek kevés rossz adatot mértek, ebből az szűrhető le, hogy a kaposváriak többsége figyel egészségére és fontosnak tartja a betegségek megelőzést. Ám szokatlan vizsgálati eredményt is találtak: fiataloknál mutattak ki csontritkulást, s kiderült, hogy az idősebbek közül sokaknak újdonság volt e csontsűrűség mérés. Kevesen tudják, hogy mikor és kik számára ajánlott a vizsgálat, pedig Magyarországon közel egymillió ember szenved csontritkulásban. Jobb eredmények születtek a vérnyomást mérő sátorban, ahol kiderült, akiknek magas is a vérnyomása általában tud a kockázatokról, rendszeresen és az orvos tanácsai alapján szedi a szükséges gyógyszereket. A koleszterinszűrés eredménye általában jó volt, de akadt olyan látogató, akinél olyan magas értéket tapasztaltak, amit a műszer nem tudott kimutatni. Anyajegy, bőrgomba és gyanús bőrelváltozás miatt több mint száz látogató számára tanácsolta a vizsgálatot végző orvos, hogy szakrendelésen végeztessen további ellenőrzést.

A Richter a program keretében 2 millió forint adományt ajánlott fel a Kaposi Mór Oktató Kórház számára, amelyet minden elvégzett szűrés, tanácsadás, végighallgatott előadás további forintokkal növelt. A nap végén így dr. Vágvölgyi Erna orvosigazgató, a kórház főigazgató-helyettese 3 432 800 forintos adományt vett át Beke Zsuzsától a Richter Gedeon Nyrt. kommunikációs vezetőjétől. A Richter Egészségváros legközelebb május 23-án Debrecenben várja a látogatókat.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.