BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Kiemelt finanszírozás a kiemelt egyetemeknek

A 2010/2011-es tanévtől új finanszírozási rendszer léphetne életbe a felsőoktatásban, legalábbis a kutatás-fejlesztés, a tudományos továbbképzés és a doktori iskolák működtetésében kiemelkedő intézményeknél.

A miniszterelnökkel és a pénzügyminiszterrel már egyeztetett, de a részleteiben még nem ismert elképzelésekkel kapcsolatosan Manherz Károly, az oktatási tárca felsőoktatási szakállamtitkára lapunknak elmondta: több olyan nagy egyetemi centrum jött létre az országban – Budapest mellett például Debrecenben, Pécsett és Szegeden –, amely kutatási szatellitbázist hozott létre maga körül.

Az ilyen intézmények esetében az innováció egyebek mellett úgy is hasznosítható, hogy cégekkel, vállalatokkal működnek együtt, kutatókat alkalmaznak, szakembereik az adott cégeknél tudnak elhelyezkedni.

A cikk teljes terjedelemben itt olvasható

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.