BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A válságban sem takarékoskodnak az ajándékozással a németek

Egy felmérés szerint a németek idén a gazdasági válság ellenére még többet is költenek karácsonyi ajándékokra, mint tavaly.

A német polgárok átlag fejenként 226 eurót költenek ajándékokra, öt euróval többet, mint 2008-ban – idézi az Ernst and Young felmérését az N24 hírtelevízió. Míg a nyugatnémetek a karácsonyi kiadásaikat idén jelentősen, 217 euróról 229 euróra növelték, a keletnémet az e célú kiadásaikat 237 euróról 213 euróra mérsékelték.

A megkérdezett német polgárok a legtöbb pénzt könyvekre, ruhára, CD-re és DVD-re fordítanák a felmérés szerint, ilyen típusú ajándékokat vásárolna a megkérdezettek csaknem fele. A legnépszerűbb ajándékozási formák közé tartozik még a vásárlási utalvány és a ruházati termékek is. Az átlagosan magasabb karácsonyi költés vélhetően azzal magyarázható, hogy a munkanélküliség növekedése eddig kisebb volt a vártnál.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.