BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Egyesíti németországi üzletágait a DT

Távközlés. A német telekommunikációs szolgáltató, a Deutsche Telekom AG (DT) egy cégben egyesíti mobil- és vezetékes üzletágait, hogy növelje versenyképességét a piacon – derül ki a társaság közgyűlése után nyilvánosságra hozott közleményből. Az egyesítéstől azt várja a vállalat, hogy sokkal sikeresebben tud reagálni a vezetékes piacot érő kihívásokra, ha mind a két típusú szolgáltatást egy forrásból nyújtja. A németországi T-Home és T-Mobile egyesítéséből a társaság közel 600 millió eurós nyereségnövekedést vár a következő pár évben. René Obermann, a társaság vezérigazgatója mint jó példára a Deutsche Telekom csoporthoz tartozó Magyar Telekomra hivatkozott közleményében, amely bizonyítja: a mobil- és vezetékes szolgáltatás egyesítésével hatékonyságnövekedést lehet elérni.

„Egyrészt a vezetékes internet- és mobiltelefon-előfizetéssel is rendelkező Deutsche Telekom-ügyfelek sokkal lojálisabbak a céghez, mint a csak egyvalamire előfizetők. Másrészt a 29 millió előfizetőnk közül csak minden ötödiknek van mind vezetékes, mind mobil-előfizetése, így ha csak egy százalékuknál elérjük, hogy második szerződést is kössön a társasággal, az több mint 100 millió eurós bevételnövekedést jelenthet évente” – kommentálta a döntést René Obermann.



Freenet

A Deutsche Telekom felvásárolja a Freenet AG két leánycégét 275 millió euróért – tudósított a Bloomberg hírügynökség. A társaság közleménye szerint a tranzakció következtében a Deutsche Telekom lesz a második legnagyobb, internetes szerverhoszting szolgáltatásokat nyújtó vállalat Németországban. A két leánycég termékei között jelenleg e-mail, honlap-, blog-, e-bolt, adattárolási, illetve szerverhoszting szolgáltatások találhatók. „Jövőre 10 százalékos nyereségnövekedést várunk az üzlettől” – állítja Timotheus Hoettges, a Deutsche Telekom pénzügyi vezérigazgató-helyettese. VG


Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.