BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Kivonul a bolgár piacról az MTelekom

A Magyar Telekom a Spectrum Net AD-nek kívánja eladni egyetlen bulgáriai leányvállalatát, az Orbitelt, amelyet 2005-ben vásárolt meg. A tranzakcióról a napokban aláírt szerződés az Orbitel saját tőkéjének értékét mintegy ötmillió euróban határozza meg. Az eladással a Magyar Telekom kivonul a bolgár alternatív kiskereskedelmi távközlési piacról, a cég indoklása szerint azért, hogy tevékenységét nyereségesebb és a kedvezőbb jövőbeni kilátásokkal biztató területekre koncentrálhassa. Az ügylet lezárására a tervek szerint 2010 első negyedévének végéig kerülhet sor, amelyhez a helyi versenyhivatal jóváhagyása is szükséges.

Az Orbitel Bulgária egyik alternatív távközlési szolgáltatója, vezetékes hang- és adatszolgáltatásokat kínál lakossági és üzleti ügyfelek számára. A társaság idei várható bevétele tízmillió euró, EBITDA-ja egymillió euró körül lesz. Mivel a vételár egy részét átvállalt kötelezettségek képezik, a tranzakcióból a Magyar Telekomhoz 2010 első negyedévében befolyó cash flow körülbelül 3,5 millió euró lesz.

A vevő, a Spectrum Net AD tőzsdén jegyzett, 1997-ben alapított, szófiai székhelyű vállalkozás, amelynek tavalyi bevétele 17 millió leva (2,3 milliárd forint) volt. A társaság 330 főt foglalkoztat, háromezer üzleti és 25 ezer lakossági ügyfele van, fő tevékenységi köre internet- és telefonszolgáltatás, de foglalkozik hálózati és menedzselt szolgáltatásokkal is. SGy

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.