BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Már elérhető a Postafon

Új szereplővel bővült a magyarországi mobilpiac: a Magyar Posta elindította Postafon szolgáltatását, amely jelenleg 721 postahivatalban érhető el. Ezek közül háromszáz hivatal olyan településen van, ahol korábban egyáltalán nem lehetett mobilszolgáltatást vásárolni. Ennek megfelelően főképpen a vidéki lakosságot célozza meg az új szolgáltatás, amely végletesen leegyszerűsített: alapszolgáltatásként csak SMS-ezésre és belföldi hívásokra lehet használni a SIM kártyát, az üzenetküldés és a beszélgetés percdíja is egységesen 35 forint . Ha az ügyfél igényli, bekapcsolhatja a többi kiegészítő szolgáltatást, mint a nemzetközi hívás lehetőségét, a roamingot, a WAP-ot vagy az internetet.

Az új megoldást a Vodafone hálózatán keresztül nyújtja a cég, így a Magyar Posta lett az első virtuális mobilszolgáltató itthon. Mint az a konstrukciót bemutató pénteki sajtótájékoztatón kiderült: a két cég már közel egy éve dolgozik az együttműködésen, amely a Vodafone kezdeményezésére jött létre. „A hagyományos postai szolgáltatások iránt folyamatosan csökken az igény, a következő években 30-40 százalékkal csökkenhet a levélforgalom, így a Magyar Posta folyamatosan keresi az új üzleti modelleket, amelyekkel kompenzálhatja az ebből származó bevételkiesést. A mobilszolgáltatás is egy ilyen lehetőség” – mondta Szűts Ildikó, a Magyar Posta vezérigazgatója.

Arra a kérdésre, hogy mekkora bevételre számítanak és azt hogyan osztják el egymás között, sem a Magyar Posta vezetője, sem Beck György, a Vodafone Magyarország Zrt. vezérigazgatója nem kívánt válaszolni. Szűts Ildikó mindenesetre annyit elárult, az év végéig mintegy ötezer, 2010-ben pedig 70 ezer új ügyféllel számolnak.NM

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.