BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Kontroll alatt a céges telefonok

A hazai vállalatok egy része újratárgyalja szerződéseit a távközlési szolgáltatókkal.

Újratárgyalt szolgáltatói szerződések és szigorúbb mobilszámlakontroll jellemzi a válság időszakában a magyarországi vállalatok telefonhasználati gyakorlatát.

Számolja ki a Világgazdaság Online kalkulátorával céges telefonjának költségeit!

A Világgazdaság által megkérdezett cégek a recesszió miatt a belső előírásokon és a jogosultsági szinteken ugyan nem változtattak, de a korábbiaknál jobban odafigyelnek a céges és magánjellegű mobilhívások megosztására. Ennek nyomán megszaporodtak az ez irányú szolgáltatás iránti kérelmek a hazai mobiloperátoroknál.

A magyarországi vállalkozások a vezetékes telefonpiacot is életben tartják még, az üzleti szegmensben jóval kisebb a lemorzsolódás, mint a lakossági előfizetők körében. Főként a nagyvállalatok tartják meg a vonalas telefonokat.

A szolgáltatóknak azonban ezen a téren is zsugorodó piacra kell felkészülniük. A hazai infokommunikációs piacot elemző BellResearch számításai szerint az elmúlt egy évben a vonalas piac 11 százalékkal ment össze, ez éves szinten mintegy 6 milliárd forintos bevételkiesést jelentett az üzleti távközléssel foglalkozó piaci szereplőknek.

A piackutató felmérése alapján elmondható, hogy az üzleti fixtelefon-penetráció az utóbbi két évben 54 százalék körül alakult, de ezen belül a hívások szerkezete a kisebb bevételt termelő megoldások – közvetítőválasztásos, céges VOIP – irányába mozdult el.

A cikk teljes terjedelmében csak előfizetőink számára elérhető. A cikket - az összes mai cikkel együtt - egy emelt díjú SMS elküldésével olvashatja el.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.