BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

MTelekom: a képernyő-stratégia újabb eleme

IT-biztonság. Otthoni riasztórendszer-szolgáltatással bővítette tegnaptól lakossági kínálatát a Magyar Telekom (MT). Az üzletág vezetője, Winkler János vezérigazgató-helyettes a terméket újabb mérföldkőnek minősítette a csoport két éve indított három képernyős – televízió, számítógép, mobiltelefon – stratégiájában. Az ehhez szükséges hálózati hozzáférés kiépítése terén már jóval előrébb járnak, mint a rájuk épülő tartalomszolgáltatásban, de az utóbbiban is erősítettek. Ezt igazolja két tematikus televíziós csatorna, és az internetalapú televíziózásban kínált és az interaktivitást javító legújabb alkalmazások is. Lapunk kérdésére Winkler János megerősítette, az Otthonőrző néven indított új szolgáltatás a cég életében lényegében az első a gépek közötti kommunikációt jelentő szegmensben, szaknyelven az M2M-ben. A T-Mobile SIM kártyáit ugyan már eddig is használták garázskapunyitókban, öntözőrendszerekben, de ez az első szolgáltatáscsomag, amelyhez magát az eszközt is a Magyar Telekom adja.

A társaság elsőként intelligens város projektje keretében Szolnokon tesztelte a rendszert – ismertette a részleteket Pataki Róbert, az MT stratégiai és üzletfejlesztési vezérigazgató-helyettese. Megjegyezte: az új szolgáltatás – amely webkamerával is összeköthető a mobilkommunikáció és a széles sávú internet segítségével – nyitásérzékelőkön és mozgásérzékelőkön keresztül figyeli a felhasználó lakását. Riasztás kérhető betörésnél, lakástűznél, gázszivárgásnál és egyéb rendkívüli esetben. A szolgáltatást négyféle csomagban egyszeri belépési és havi díjjal árulja a szolgáltató. Pataki Róbert várakozásai szerint az idén ezekből tízezres nagyságrendű előfizetést értékesíthetnek. SGy


Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.