BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Malév - Már ma vagy a jövő héten fizet az orosz bank

Várhatóan még pénteken, vagy a jövő héten utalja az orosz állami Vnyesekonombank azt a 32 millió eurót, amit az AirBridge Zrt.-nek vállalt a privatizációs során a Malév által a Magyar Nemzeti Vagyonkezelőnek fizetendő bérleti díjak garanciájaként - tudta meg az MTI.

Az MTI úgy tudja, hogy magyar részről az adminisztráció rendben van, már csak az utalásra kell várni.

A Malév fő tulajdonosa, az AirBridge, a közvetett tulajdonos és hitelező Vnyesekonombank, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. és a Malév 2010. február 26-án kötött megállapodást a Malév helyzetének rendezéséről.

Ez a megállapodás tartalmazza ennek a 32 millió euró bankgaranciának a beváltását, amire a magyar pénzügyminiszter azt követően utasította a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt.-t, hogy nem született végső megállapodás a Malév jövőjéről a Magyar-Orosz Gazdasági Együttműködési Kormányközi Bizottság 2010. január 29-én tartott ülésén.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.