BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Őszintén: mire elég a tb-járulék?

Ahhoz, hogy az egészségügy kikerüljön az intézményeket sújtó válságból, világos beszédre és bizalomra van szükség az új kormánytól – fogalmaztak a kórházvezetők.

Bebizonyosodott, hogy jelenlegi intézményrendszer a mostani költségvetésből nem tartható fenn, elkerülhetetlen a gyógyítási feladatok átrendezése, a szociális ellátás megoldása.

Őszintén meg kell mondani az embereknek, hogy mennyibe kerül az általuk elvárt gyógyítás, s mi fedezhető a tb-járulékból. Listát készítettek a kórházvezetők, s amint feláll az új minisztérium, a vezetői elé tárják az egészségügy jelenlegi állapotát.

Ám mindenkinek, így a kórházi menedzsmentnek is szembe kell nézni a gazdaság helyzetével, ezért a Magyar Kórházszövetség rövid, közép-, hosszú távú javaslatokkal készül a találkozóra. Elkerülhetetlen az azonnali forráspótlás.

A kórházi emberek biztatónak tartják, hogy a leendő kormányfő Orbán Viktor a prioritások között kezeli az egészségügyet. Ám azt is tudják: csak valid megbetegedési és halálozási adatokra lehet építeni a jövő egészségügyét.

További részletek a holnapi Világgazdaságban

Az új kormány egészségügyi programja - a szakma ajánlásai - Világgazdaság szakkonferencia

 

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.