BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Zsolnay-eladás: aláírták a szerződést

A tulajdonos Pécs Holding Zrt. aláírta az adásvételi szerződést a Zsolnay Porcelánmanufaktúra Zrt. 49 százalékos részvénycsomagjának és két szavazatelsőbbségi részvényének értékesítéséről a Manufaktúra-Befektető (M-B) Kft.-vel.

Mint ismert, a pécsi közgyűlés múlt csütörtökön döntött arról, hogy 230 millió forintos vételárért és további 500 millió forint tőkejuttatás fejében az említett társaság szerezheti meg a porcelánmanufaktúra kisebbségi üzletrészét a menedzsmentjogokkal együtt.

A tulajdonos önkormányzat a külső tőkebevonástól egy a jelenleginél korszerűbb, energiatakarékosabb, jobban szervezhető és lényegesen alacsonyabb élőmunkaigénnyel dolgozó üzem létrehozatalát várja. A társaság az utóbbi három esztendőben folyamatosan csökkenő bevétellel volt kénytelen számolni a minőségi porcelánt előállító ipar évek óta húzódó válsága miatt. A cég jövedelmezősége is romlik, 2009-re megközelítőleg 150 milliós adózott veszteséget mutatott fel.

További részletek a holnapi Világgazdaságban!

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.