BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Forma 1- es technológiával készít városi autót a BMW

A BMW olyan, elektromos hajtású városi autó bevezetését tervezi, amelyhez a Forma 1-es autóknál használt szénszálas technológiát veszi igénybe.

A Megacity Vehicle (MCV) típushoz a BMW szénszálas anyagból készült utasfülkét tervez, a Forma 1-es autóknál használt technológia magas szintű ütközésvédelmet biztosít és emellett jóval könnyebb, mint a hagyományos anyagok.

A BMW fejlesztési vezetője, Klaus Draeger a Bloombergnek elmondta: reményeik szerint 350 kilogrammal csökken a tervezett autó súlya a szénszálnak köszönhetően. Az IHS Automotive szakértője, Christoph Stuermer szintén úgy látja, hogy a technológia jelentheti a megoldást az elektromos autók költségeinek csökkentésére.

A BMW a Nissannal és GM-mel versengve igyekszik kifejleszteni saját elektromos autóját, az említett két rivális még ebben az évben bemutatja az új modelleket. Az MCV egy 100 millió dolláros beruházással épült Seattle-környéki gyárban készül el, de az alapanyagul szolgáló szénacél szálakat Németországban készítik elő a gyártásra. Az MCV 2013-ban kerül a piacra, az áráról eddig nem adott tájékoztatást a német vállalat, de azt tudni lehet, hogy a Bosch-sal és a Samsunggal közösen gyártott lítium-ion üzemanyagcellák hajtják majd.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.