BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Kevesebbet, de jobban utaznak a magyarok

Az idén is elmarad a 2008-as szinttől a hazai lakosság külföldi utazásainak száma, főként a vagyoni helyzet romlása miatt. Akik viszont utaznak, kényelmesebbek, és biztosítást is tudatosabban választanak – derül ki a Biztosítás.hu lapunkhoz eljuttatott közleményéből. E szerint az online biztosítást kötők száma 64 százalékkal nőtt az előző évhez képest. Márpedig interneten biztosítást kötni feleannyiba sem kerül, mint személyesen vagy telefonon.

„Az utasbiztosítást a leggyorsabban és a legegyszerűbben az interneten lehet megkötni, köszönhetően az elektronikus folyamatnak és annak az ár-érték arányt jól mutató öszszehasonlításnak, amelyet az online biztosításkötés nyújt az utazó számára” – mondta Rácz István, a Biztosítás.hu ügyvezetője. Az utazási irodákban többnyire egy (és általában nem a legolcsóbb) biztosító ajánlatát kötheti meg az utazó, míg az online portálokon szinte az öszszes elérhető biztosítás közül válogathat. Aki egyszer megtapasztalja az interneten kötött utasbiztosítás előnyeit, visszatérő ügyféllé válik.

Érdekes, hogy az utazás kiválasztását és a biztosításkötés időpontját is egyre többen halasztják az utolsó pillanatra. Az utazók harmada egyébként viszonylag olcsó biztosítást vesz, inkább csak lelkük megnyugtatására, és kevésbé foglalkozva a szolgáltatási szintekkel. Több mint a felük viszont a közepes árfekvésű konstrukciókat választja, és mintegy tíz százalékuk úgy próbál biztosra menni, hogy a legdrágább biztosítást köti meg. VG

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.