BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Nagyot szakítanak idén a légitársaságok

A Nemzetközi Légiszállítási Szövetség (IATA) több mint háromszorosára emelte a légitársaságok idei évre vonatkozó profitkilátásait.

Az IATA a korábbi 2,5 milliárd dollárról 8,9 milliárd dollárra emelte a 2010-es évre vonatkozó profitvárakozását. Giovanni Bisignani, a szervezet általános igazgatója a prognózis módosítását a szektor vártnál jobb teljesítményével magyarázta - jelenti az AAP.

Az IATA szerint nem csak a megnövekedett kereslet, de a cégek jobb menedzsmentje is hozzájárult az eredmények javulásához. A Csendes-óceáni térség fejlődése továbbra is felülmúlja a többi régióét, mostanra ez a terület vált a világ legnagyobb légi piacává, leváltva az Egyesült Államokat. A térségben 5,2 milliárd dolláros profitot vár az IATA, míg az amerikai piacon a haszon várhatóan csak 3,5 milliárd dollár lesz.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.