BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A távközlést már csomagolva szeretjük

A következő két-három évben több mint egymillió háztartás kérheti egy csomagban többféle távközlési előfizetését – erre számít az Invitel Távközlési Zrt. az utóbbi időben Magyarországon végzett piackutatások alapján. A többes szolgáltatás keretében 20 százalékos árelőny is elérhető – hívta fel a figyelmet ennek kapcsán tegnapi tájékoztatóján Zsembery György, a cég vezérigazgató-helyettese. Hozzátette: sokakat motiválhat az árkedvezményen kívül a havi egyetlen számla, illetve az egykapus ügyintézés is.

A felmérések szerint a magyarországi háztartások 27 százaléka fizet elő legalább négyféle távközlési szolgáltatásra. Ezek háromnegyede ugyanakkor legalább három különböző szolgáltatóval áll kapcsolatban.

Zsembery György szerint a hazai távközlési piacon folyó konszolidáció nyomán másfél-két év múlva legfeljebb 3-4 olyan lakossági szolgáltató marad, amelyik képes lesz „becsomagolni” a szolgáltatásokat, egyszerre tud nyújtani mobil-, vezetékes telefonos, internetes és interaktív televíziós szolgáltatást. Az internethasználat elterjedtsége kisebb, mint az európai uniós átlag, és elmarad jó néhány kelet-közép-európai országétól is. Igaz, Magyarországon az internet kapcsán – legyen szó vezetékesről vagy mobilról – már csak a széles sávú technológiáról lehet beszélni, a betárcsázós, modemes előfizetők száma elenyésző. A hazai internetpe-netráció jelenleg 40 százalék körüli. A következő években sem jósol az Invitel nagyobb arányú növekedést, mivel az internethasználathoz szükséges számítógépek elterjedtsége is lassan gyarapodik, annak ellenére, hogy a mai kínálatban már számos megfizethető árú eszköz található. VG

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.