BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Az idén is lesz EDEN turisztikai pályázat

Az idén is pályázatot írt ki az Európai Bizottság, hogy kiválassza az uniós tagállamok legvonzóbb úti céljait. A most ötödik alkalommal elindított „Kiváló európai desztinációk” (EDEN) projekt keretében tagállamonként egy desztinációt választanak ki, amely különféle díjazásokban részesül. Magyarországon a pályázatot a Magyar Turizmus (MT) Zrt. bonyolítja le; a nyertes magyarországi térség az elismerésen túl kétmillió forint értékű hozzájárulást kap a cégtől marketingeszközei fejlesztéséhez, részt vehet a 2011-es Európai Turizmus Fórumon, szerepelhet az EDEN projekt közös európai portálján.

„Az idén olyan úti célokat keresnek, amelyek ipari, mezőgazdasági, közlekedési vagy katonai örökségükhöz kapcsolódóan nyújtanak turisztikai szolgáltatásokat – mondta Mártonné Máthé Kinga, az MT Zrt. belföldi irodavezetője. Olyan térségi öszszefogások pályázhatnak, amelyeknek tagja legalább három települési önkormányzat, három turisztikai szolgáltató és egy turizmushoz kapcsolódó civilszervezet. A pályázat célja, hogy a kevésbé ismert európai desz-tinációkat helyezze reflektorfénybe. Az eddigi hazai nyertesek mind a vendégforgalom élénküléséről számoltak be az elismerésnek köszönhetően. NM

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.