BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

HD-tévét, okos telefont vennének a magyarok

Hardverpiac. A magyarországi internethasználók nincsenek lemaradva az európai átlagtól a korszerű kommunikációs eszközökkel való felszereltségben. Idesorolható a széles sávú internetkapcsolattal ellátott számítógép, a netbook, az okos telefon, a világhálóra kapcsolódó tévé vagy az effajta összeköttetést végző eszköz – derül ki a Nielsen piackutató legutóbbi nemzetközi felméréséből. Az online megkérdezéssel készült elemzés a legnagyobb ilyen jellegű kutatás, a benne szereplő információk 55 ország 27 ezer nethasználójának a válaszait összesítik. Amiben van még mit behoznunk az európai átlaghoz képest, az a tábla PC, az elektronikus könyvolvasó vagy a háromdimenziós (3D) televízió. Ezek elterjedtsége azonban az európai országok átlagában is csekély: 6, 4, illetve 3 százalék.

Biztató jelzés a hazai elektronikai kereskedések számára, hogy azok közül, akik eddig még nem szereztek be valamilyen digitális kommunikációs eszközt, sokan terveznek vásárlást a következő egy évben. A legtöbben nagy felbontású (HD) tévét szándékoznak beszerezni, ez a kör a megkérdezett internethasználók 15 százaléka. Többen vágynak okos telefonra és 3D-s tévére is. A legkevésbé sürgető az e-könyvolvasók, illetve a tábla PC-k beszerzése. Mindez arra enged következtetni, hogy a kommunikációs csatornák és tartalmak digitalizálása még nem ért véget – állapítja meg Stefan Raum, a Nielsen Online közép-európai elnökhelyettese.

A kutatás azt is feltárta, hogy Magyarországon minden ötödik nethasználó naponta legalább egyszer csatlakozik a hálóra, elsősorban számítógépről. Tévéről minden huszonötödik, mobiltelefonról minden tizenhetedik, kézi számítógépről minden századik megkérdezett használja napi gyakorisággal a netet. Hazánkban legalább hétszázezer ember internetezik mobiltelefonján keresztül. VG



Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.