BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Hódít a netes társkeresés

Privát szféra. A hazai internetezők köréből havonta 540 ezren, egy átlagos napon akár 80 ezren is ellátogatnak különféle társkereső oldalakra. A kapcsolatokat ily módon is kutatók 60 százaléka férfi – derül ki a Gemius/Ipsos legújabb felméréséből.

A partnerüket a világhálón megtalálni szándékozók között erősen alulreprezentáltak a felsőfokú végzettségűek, aki viszont közülük mégis ezt a formáját preferálja a társkeresésnek, az nagyon intenzíven teszi.

A községben élők, a maximum nyolc osztályt végzettek a népességbeli arányukhoz képest sokan vannak fenn az ilyen oldalakon, de őket inkább átlag alatti használat jellemzi.

Egy látogató egy hónap alatt átlagosan egy órát tölt és 85 letöltést végez társkereső oldalakon, míg azonban az általános iskolát végzettek havonta csak félórát, addig a diplomások közel két órát böngésznek, s az oldalletöltések terén is hasonló az eltérés: az alacsonyabb képzettségűek átlaga 38, míg a diplomásoké 134 oldal.

A fiatalok csak 40 percet, az idősebbek kétszer ennyi időt töltenek párkereséssel, a fiatalok átlagosan 70-szer, míg az 55 év felettiek 105-ször kattintanak társkereső oldalakon. VG

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.