BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Időtakarékos kommunikáció a videokonferencia

Kollaboráció. A különféle videokonferencia-megoldások ma már jóval túlmutatnak a költségek és az utazások számának a csökkentésén, ennek igénybevételével rengeteg időt nyerhetünk – áll abban a nemzetközi felmérésben, amelyet az Ipsos Mori piackutató készített a Cisco Systems megbízásából. A felmérés fő üzenete, hogy a rendszereket gyakran használók hetente legalább kétórányi munkaidőt takaríthatnak meg, közel egyharmaduk pedig akár heti egy teljes munkanapot is nyerhet velük.

„A széles sávú hálózatok nagyarányú elterjedésével megteremtődött annak a lehetősége, hogy a videó átvegye a hangkommunikáció szerepét” – emelte ki György László, a Cisco Magyarország ügyvezető igazgatója. „Itt is megfordulni látszik a trend: míg korábban a munkahelyeken használták először az új megoldásokat, és onnan kiindulva terjedtek el az otthonokban, addig a videoalapú megoldások használatát a privát életben megszerzett tapasztalok alapján igénylik egyre több munkahelyen. A tavaszi többnapos európai légtérzár arra is ráirányította a figyelmet, hogy a videokommunikációnak az üzletmenet folytonosságában is fontos szerepe lehet” - mutatott rá. VG

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.