BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Ismét a Bookline.hu az élen

Harmadszorra nyerte el a legjobb webáruház címet

A idén ismét a Bookline.hu online áruház nyerte el az Év Internetes Kereskedője Díjat. Az immár hatodik alkalommal megrendezett versenyben harmadjára nyerte el az elismerést a társaság, mely jogot szerzett arra, hogy egy évig használhassa a címet.

Második helyezett lett az edigital.hu, a harmadik helyet pedig a jateknet.hu. szerezte meg ebben a versenyben.

A fődíj mellett a szakmai zsűri kiválasztotta az Év Legígéretesebb Internetes Kereskedőjét is: ezt az elismerést a brands.hu kapta. Most második alkalommal osztották ki az Év Innovatív Internetes Kereskedője díjat, amelyet ezúttal a bluechip.hu érdemelt ki.

A zsűri a döntés során értékelte a kereskedők pályázatát, melyben kiemelt szempontként szerepelt a vállalkozások üzleti modellje, az elért üzleti eredmények, a honlapok színvonala, fogyasztóvédelemmel kapcsolatos ismertetőinek minősége és nem utolsósorban, hogy mennyire felhasználóbarát.

Starcz Ákos, a Bookline.hu Nyrt. vezérigazgatója lapunknak örömmel nyugtázta, annak ellenére sikerült a díjat elnyerniük, hogy a zsűri megváltoztatta a pontozási mechanizmust, egyértelműen a feltörekvő és kisebb cégeknek kedvez az új rendszer. A válságos időket élő könyvpiacon és kiskereskedelemben folyamatos fejlesztésekkel igyekszik a cég a pozícióit javítani, ez sikerült is, tavaly például szerény nyereség mellett az EBITDA-t 300 millió forinttal tudták növelni. Igaz ugyan, hogy a forgalom 80 százalékát továbbra is a könyvek eladása teszi ki, de mind több másfajta termékkel – például egészségügyi cikkekkel, gyermekruhákkal, játékokkal – próbálják bővíteni a választékot.

Az újabb vonulathoz tartozik az e-könyvek értékesítése, amelyre külön céget is alapítottak a Líra Könyv Zrt.-vel közösen. A vezérigazgató reményei szerint mindezek forgalma jelentősen fellendül a hamarosan induló karácsonyi ajándékvásárlási időszakban.

A tőzsdén is jelen lévő társaság napokon belül megjelenteti legfrissebb, az első három negyedév működési adatait tartalmazó gyorsjelentését, erről részleteket nem kívánt a vezérigazgató elmondani. Csak anynyit jegyzett meg, mind az árbevétel, mind pedig az eredmény növekedett.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.