BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Jobb eredménnyel ünnepel a Porsche Hungaria

Azt még nem tudjuk, mikor lesz szükség a hat országot alkatrésszel ellátó Parts Center Budapest újabb bővítésére, ám az biztos, még a jövő évi üzletmenetet is a válság határozza meg – jelentette ki Eppel János, a Porsche Hungaria Kft. ügyvezető igazgatója.

A válság előtt az elmúlt évre várták az 500 ezredik autó átadását, a piac agóniája miatt azonban ez az ünnepi pillanat csak 2011 második felében következhet el. A húsz éves cég a múlt hónap végéig összesen több mint 483 ezer autót adott át a vásárlóknak. Öröm az ürömben, hogy az 1990 október 30-án alapított társaság az idei első kilenc hónapban a korábbi húszról 29 százalékra növelte piaci részesedését az általa forgalmazott hat márka révén.

Ha nem jött volna a válság, a legnagyobb magyarországi autóimportőr vállalat, a Porsche Hungaria több mint félmilliós értékesítéssel ünnepelhette volna alapításának huszadik évfordulóját.Öröm az ürömben, hogy az 1990 október 30-án alapított társaság az idei első kilenc hónapban a korábbi húszról 29 százalékra növelte piaci részesedését az általa forgalmazott hat márka révén.

A cég a múlt hónap végéig összesen több mint 483 ezer autót adott át a vásárlóknak. A Porsche Hungaria története összeforrott a "legújabb kori" magyar autótörténelemmel, hiszen jogelődje, a Porsche-Inter Auto már részt vett a Magyar Gépjárműimportőrök Egyesülete 1990 októberi létrehozásában, és az ugyanakkor megrendezett első budapesti autószalonon is kiállított Volkswagen, Audi és Porsche modelleket.

Három évvel később pedig létrehozta a Porsche Lízing Kft.-t, majd a Porsche Bank, az autókölcsönző Eurent Kft., a Porsche Biztosítási Alkusz Kft. következett. Tíz évvel később, 2006-ban pedig megkezdte a munkát a Porsche Biztosító is.

Időközben pedig 2003 áprilisában megkezdte a működést a 4 milliárd forintba került Parts Center Budapest (PCB), a Porsche Hungaria raktár- és logisztikai bázisa. A Budaörs térségében, az M1–M7-es autópálya és a Budapest–Bécs vasútvonal közötti 80 ezer négyzetméteres telken épült komplexum kiváltotta a cég addigi 3400 négyzetméteres Hős utcai raktárát. A  10 500 négyzetméteres épületben a nagy belmagasság révén a tárolókapacitás a korábbi ötszörösére nőtt.

A logisztikai központ külön iparvágánnyal és vasúti átrakóval, kamion terminálokkal illetve cross-docking lehetőséggel is rendelkezik. Négy évvel később pedig a cég hárommilliárd forintos költséggel megkétszerezte a regionális logisztikai központkapacitását, így a Parts Center Budapest raktárcsarnokainak összes alapterülete elérte a 21 500 négyzetmétert. A PCB jelenleg a magyar mellett a szerb, macedón, albán, bolgár, ukrán és román kereskedőket is ellátja 65 ezer cikkelemből álló készletével.  

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.