BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Konszolidálják a kormányzati informatikát

Átvizsgálás. Teljes körű felülvizsgálatot rendelt el a kormány a 2008. január 1-je és 2010. június 30-a között megkötött informatikai (IT-) szerződésekre, beleértve a kiemelt adatokat tartalmazó nyilvántartások kezelésére és üzemeltetésére magánvállalatokkal megkötött megállapodásokat is. A kormányzati informatika konszolidálásához szükséges vizsgálatok elvégzésére a nemzeti fejlesztési minisztert jelölték ki.

A jövő április végéig tartó átfogó ellenőrzés tárja fel a kormány és az egyes minisztériumok irányítása, felügyelete alá tartozó szervek informatikai állapotát. A kormányzati informatika helyzetének konszolidálása azért vált szükségessé, mert annak elmaradása már rövid távon is finanszírozhatatlanná teszi a területet. Az állapotfelmérés alapján olyan intézkedéseket lehet hozni, amelyek megszüntetik a felesleges párhuzamosságokat, egységesítik az egymástól független alkalmazásokat, kihasználják a méretgazdaságossági előnyöket. A konszolidációtól alapvető változásokat várnak az üzemeltetés, a beszerzés és a fejlesztés területén. VG

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.