BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Erősít a régióban a QAD

Magyarországon marad a partnerképviselet

Az eddigieknél erőteljesebb jelenlétre törekszik Kelet-Közép-Európában az amerikai QAD Inc. A főként az autó- és az élelmiszeripar termelő cégeinek szóló vállalatirányítási szoftverek (ERP) fejlesztésével és telepítésével foglalkozó Santa Barbara-i székhelyű társaság a globális folyamatok figyelembevételével döntött a regionális szerep erősítése mellett.

„Tapasztalataink szerint az utóbbi években egyre több termelő cég települ a térségbe, amely nagyobb üzleti lehetőséget kínál az üzleti szoftvereket gyártóknak is, ezt akarjuk kihasználni” – nyilatkozott lapunknak Gordon Fleming, a QAD Inc. európai marketingigazgatója. Terveik szerint a régióban működő saját irodák, valamint a partnerhálózat kétszer olyan ütemben, 10-15 százalékkal növekedhet, mint a fejlett piacokon lévők.

A QAD-nak a térségben egyedül Lengyelországban van saját képviselete, máshol üzleti partnereken keresztül értékesít. A régióban Magyarország a második legnagyobb piaca ERP rendszereinek. Az, hogy hol tart fenn önálló irodát, nem a piac méretétől, hanem attól függ, hogy sikerül-e megfelelő értékesítő partnert találni – emelte ki Gordon Fleming. „Magyarországon nem kívánunk változtatni az eddigi felálláson, a céget a jövőben is az Isys-On Informatikai Tanácsadó Kft. képviseli, amelynek a bevétele 90 százalékban a QAD-képviseletre épül” – tette hozzá.

Az ERP-piacon elsősorban az organikus növekedésre építenek, ez azonban nem zárja ki az akvizíciókat, de nem a konkurensek felvásárlására összpontosítanak. Az akvizíciós ügyletek a technológiai fejlesztések kiterjesztését szolgálják. A legújabb technológiák kapcsán kérdésünkre kitért a táblagépek és a felhő- (cloud) alapú számítástechnika előretörésére az üzleti alkalmazások piacán. Az előbbi apropóján elmondta, hogy a piac megosztott marad, a tabletek ugyanis nem minden alkalmazás használatára alkalmasak, ami pedig a cloud computingot illeti, ott sem kell gyors és gyökeres változásokra számítani. A jövőben is lesznek olyan cégek, amelyek még a hagyományos módon tárolják, kezelik az adataikat, de olyanok is, amelyek idejekorán áttérnek az informatika tényleges szükséglet szerinti igénybevételén alapuló szolgáltatásokra – húzta alá Gordon Fleming. n S. Gy.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.