BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Jelentős tőkeemelést és akvizíciót tervez a Nordtelekom

Jelentős mértékű tőkeemelést tervez a társaság növekedésének támogatására a Budapesti Értéktőzsdén jegyzett Nordtelekom Nyrt. Ennek keretében a vállalat jegyzett tőkéje minimum 25, de akár 125 százalékkal is bővülhet. Mindez legalább ötvenezer és legfeljebb 250 ezer részvény kibocsátását jelenti ezerforintos névértéken, a jelenlegi tőzsdei részvényár 600 forint. Az igazgatóság tervei szerint a tőkeemelésből befolyó pénzből maximum 200 millió forintért megvásárolja a Beltáv Kft. eszközeit és ügyfeleit. Az akvizícióval kapcsolatos előkészítő tárgyalások elkezdődtek. A Nordtelekom a következő években – többek között a tőkeemelés által teremtett pénzügyi forrásokkal – tovább akarja erősíteni a távközlési piacon betöltött pozícióját.

A tőzsdei megjelenés egyik fő célja éppen az volt, hogy a cég nyertese lehessen az ágazatban zajló konszolidációnak. A vezetés az év elején a társaság dinamikus növekedését tűzte ki célul, amelyet nem csak organikus úton kíván megvalósítani.

A Nordtelekom a hazai internetpiac egyik szereplője, részvényeit 2009-ben vezették be a Budapesti Értéktőzsdére. A társaság elődjét 1995-ben alapították fiatal amerikai szakemberek. A céget 1999-ben felvásárolta a Telenor, és Nextra néven nyújtott szolgáltatásokat. A jelenlegi magyar befektetőcsoport 2006-tól irányítja a vállalatot. S. Gy

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.