BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Kiszállásról döntött az SCD

Jászai Gellért eladja turisztikai cégeit és Budapestre koncentrál

Döntés. A Balatontourist Zrt. kivételével eladja balatoni és turisztikai cégeit – így valamennyi ingatlant, a sármelléki Fly Balaton repteret, illetve annak üzemeltetési jogát, valamint a Hunguest Hotelsre vonatkozó opciós jogot – a nyolc éve óriási turisztikai fejlesztéseket hirdető SCD, illetve annak többségi tulajdonosa, Jászai Gellért – tudta meg az Index hírportál. A döntés hátterében a külső körülmények drasztikus romlása áll. Jászai szerint még tavaly ősszel sem lehetett előre látni, hogy a válság következményei ennyire súlyosak lesznek, és a frank ennyire elszáll. A vevőről az üzletember annyit árult el, egy befektetőkből álló, Turisztika Hungária Kft. névre hallgató, a Dunántúlon ingatlanbefektetésekkel rendelkező konzorciumról van szó, amelyet Nagy Gábor képvisel. Jászai Gellért a jövőben a konzorciumnak is dolgozik, a Balatontouriston keresztül felkérték a kempingek további üzemeltetésére.

Az interjú szerint az SCD a jövőben Budapestre koncentrál, ingatlankezelő cégét pedig a nyáron elfogadott új törvény adta lehetőséget kihasználva tőzsdére viszi. Arra a kérdésre, hogy mi lesz az SCD-vel, Jászai úgy nyilatkozott, „mennek tovább”. Megszületett az új, szabályozott ingatlanbefektetési társaságokról (szit) szóló törvény, amelyre gyorsan reagáltak, így már folyamatban van az SCD REIT létrehozása, annak tőzsdei bevezetését jövőre tervezik. VG

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.