BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

MÁV-pályázatot nyert a Stadler

A Stadler Magyarország Vasúti Karbantartó Kft. nyerte a Bombardier Talent vonatok karbantartására kiírt tendert a MÁV-nál - közölte a Stadler Trains Magyarország Kft. kedden.

A Magyar Államvasutak Zrt. tavaly év végén hirdetett közbeszerzést tíz Bombardier Talent villamos motorvonat karbantartására.

A Stadler Rail Csoport leányvállalata a tíz Bombardier gyártmányú motorvonat preventív karbantartását 2017-ig látja majd el.

A felek a karbantartási szerződést - a tervek szerint - augusztusban írják alá, a vonatok szervizelését a Stadler a szerződés értelmében 2011. október 1-jén kezdi meg pusztaszabolcsi telephelyén.

A Stadler cég közleményében hangsúlyozza, hogy a közbeszerzés eredménye mérföldkő számukra, hiszen más társaság által gyártott vasúti járművek preventív karbantartására a cégcsoport most kapott először megbízást.

A társaság kiemeli: a motorvonatok karbantartásában már tapasztalatokkal rendelkeznek, 2007 óta végzik a MÁV megbízásából Stadler által gyártott hatvan FLIRT villamos vonat teljes körű szervizelését. A 30+30 darab elővárosi vonat szállítására és karbantartására vonatkozó megbízást a Stadler még 2005-ben nyerte el.

Dunai Zoltán, a Stadler magyarországi országigazgatója a közleményben hangsúlyozza: mindent megtesznek azért, hogy ugyanolyan színvonalon végezzék a Talent motorvonatok karbantartását, mint a saját gyártású FLIRT járművek esetében, amelyek igen magas, több mint 94 százalékos rendelkezésre állás mellett üzemelnek a MÁV-nál.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.