BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Tandem vezetésre vált a Vodafone, Beck György elnökként folytatja

Követve a Görögországban és Spanyolországban már megvalósított új vezetési mintát, október elsejétől a Vodafone Magyarországnál is szétválik a felső vezetői poszt, Beck György, a jelenlegi elnök-vezérigazgató a jövőben a hazai társaság elnökeként folytatja a munkáját. Feladata lesz egyebek mellett a mobilszolgáltató hazai üzleti stratégiájának alakítása, a külső kapcsolatok építése, beleértve a politikai és gazdasági döntéshozókat, a kormányt és a szabályozó hatóságokat is. A napi operatív feladatokat attól az időponttól kezdve vezérigazgatói pozícióban Diego Massidda látja el.

„Az élet eddig úgy hozta, hogy az olimpiai ciklusokhoz hasonlóan négyévente váltottam a karrierem állomásain. Ez roppant hasznos, hiszen egy feladatkör átvétele után körülbelül négy év kell egy vezetőnek, hogy olyan csapatot alakítson ki, szervezeti struktúrát építsen fel, stratégiát dolgozzon ki és folyamatokat honosítson meg, amelyeket már lehet másvalakinek folytatni” – fejtette ki döntésének hátterét Beck György, aki 2007 óta irányítja a Vodafone Magyarországot. Vezérigazgatósága alatt telepítette Magyarországra az anyacég a globális pénzügyi szolgáltatóközpontját. Két éve az ő irányítása mellett kezdte meg működését a cég miskolci regionális ügyfélszolgálati központja, amely ma már több mint 300 főt foglalkoztat. Másfél éve bízták meg a hazai leánycég elnöki feladatainak ellátásával is.

Az új vezérigazgató is 2007-ben csatlakozott a Vodafone csoporthoz, azt megelőzően több európai és dél-afrikai távközlési cég első számú irányítója volt.

A Vodafone 1999 óta van jelen a magyar mobilpiacon, több mint 2,6 millió ügyfelet szolgál ki és kétezernél több alkalmazottat foglalkoztat. VG

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.