BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Díjazzák a világháló magyarországi nagyágyúit

Az idén másodszor rendezte meg a Marketing & Media magazin a hazai internetes piac legmeghatározóbb személyiségeiről szóló szavazást. Az elmúlt évhez hasonlóan most is a lap szerkesztősége által összegyűjtött, a magyar online világban sikeres, ismert emberek közül lehetett választani, négy kategóriában. A magazin weboldalán, illetve az Internet Hungaryn lehetett szavazni a jelöltekre, a végeredményt a legnagyobb hazai internetes szakmai konferencián ismertették.

A bloggerek kategóriában a szavazatok alapján Berényi Konrád, az Online marketing blog szerzője lett a legmeghatározóbb személyiség 2011-ben. A hazai internetes világban egyértelműen komoly szaktekintélynek számító, számos céget tanácsaival is segítő blogger 1995 óta foglalkozik a világhálóval, 1996 óta pedig annak üzleti lehetőségeivel. Megfordult többek között az Index.hunál, de dolgozott a Gyalogló Chatnél, az Eduport felsőoktatási portálnál és a Neo Interactive online ügynökségnél is.

Főszerkesztő kategóriában a legolvasottabb hazai autós weboldal, a Totalcar főszerkesztője, Winkler Róbert kapta a legtöbb szavazatot. A Totalcarnál 11 éves múltra visszatekintő főszerkesztő a 90-es években számos lapnál megfordult, így a Magyar

Narancsnál és a Kiskegyednél, de igazán széles körben akkor vált ismertté, amikor 2002-ben Bazsó Gáborral közösen elindították a Totalcar televíziós változatát.

A Jövő ígérete kategóriában egy igen fiatal, de annál sikeresebb vállalkozás társalapítója és vezetője, Kaprinay Zoltán végzett az élen. A BónuszBrigád első embere alapító tagja volt az Index.hunak, de a mobiltelefónia hazai kezdeteinél is ott volt, a T-Mobile elődjénél, a Westel 900-nál dolgozott tanácsadóként, majd igazgatóként. Nevéhez fűződik az első hazai ingyenes SMS-szolgáltatás: operátorlogó- és csengőhang-letöltési lehetőséget kínáló megoldás bevezetése. Komoly szerepet vállalt az A38 hajó branddé válásában, legutóbb pedig a kuponos értékesítési modell hazai meghonosításában volt meghatározó szerepe.

A negyedik kategória, a topmenedzserek győztese a Marketing & Media magazin szavazásának első női díjazottja, Heal Edina lett. A Google Magyarország vezetője tavaly szeptemberben vette át a keresőcég hazai munkájának irányítását, a társaság azóta sokkal aktívabb szerepet vállal a hazai piacon. Fordulatokban bővelkedő pályája során dolgozott Nagy-Britanniában lemezcégnél, de tevékenykedett kommunikációs, valamint reklámügynökségnél is. 2005-ben a Sláger Rádió

vezérigazgató-helyettese lett, majd vezetője, egészen 2009 végéig, amikor a csatorna elveszítette frekvenciáját. n

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.