BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Jó évet zárt a régió ingatlanpiaca

A magyarországi ingatlanbefektetési forgalom 2011-ben elérte a 620 millió eurót (175 milliárd forintot), így megháromszorozta a 2010-es teljesítményt.

A CBRE 2012-re kissé visszafogottabb értékkel számol, kellő finanszírozás mellett nagyjából 400 millió eurót érhet el a tranzakciók értéke.
A kelet-közép-európai régió együttvéve is jól szerepelt, az ingatlanbefektetések volumene 2011-ben meghaladta a 11,2 milliárd eurót, ez kétszerese a 2010-es értéknek.

A befektetési aktivitás leginkább a régió közepére, Lengyelországra, Csehországra, Szlovákiára és Magyarországra koncentrálódott. Az ingatlanbefektetési aktivitás alacsony szinten maradt Délkelet-Európában, ugyanakkor az elmúlt hónapokban a magyar és
a szlovák kereskedelmi ingatlanpiacon komoly forgalomnövekedés volt érzékelhető. A trend várhatóan folytatódik, főleg Budapesten, miután a piac központi szegmense szinte teljesen illikvid volt az utóbbi időben, s a piaci fundamentumok továbbra is bérlőbarátok.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.