BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Sokkolja az autógyártókat a francia és az olasz piac

A szlovén autópiacon nagyjából annyi kocsi kelt el február végig, mint Magyarországon, csak éppen ott 15 százalékkal estek az eladások, míg nálunk 31 százalékkal 9197-re nőttek.

A tavalyi első két hónap forgalma ugyanakkor nagyon alacsony volt, tehát csak ahhoz képest számít jelentősnek a magyar piacbővülés. Másrészt több, tavaly megrendelt flottát helyeztek forgalomba az első hetekben.

Az Európai Unióban februárban 9,7 százalékkal 888 878-ra süllyedt az új személykocsi forgalomba helyezések száma, míg a kéthavi 1,858 millió darabos összesítés 8,3 százalékos visszaesést mutat. Ebben az évben a legnagyobb piacok közül a spanyol, a német és a brit bizonyult a legstabilabbnak 0,1 - 0,8 százalék közti szűküléssel, míg a francia és olasz forgalomzuhanás valósággal sokkolja az autógyártókat.


Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.