BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Mi lesz az E-Starral?

Ma jár le az E-Star egyik kötvénysorozata. A tőzsde honlapjára feltöltött számos tájékoztató szerint a társaság a 2012/A, összesen több mint 1,4 milliárd forintnyi névértékű sorozatból a múlt héten csaknem 800 millió forintnyi névértékűt tudott visszavásárolni a meghirdetett 35 százalékos árfolyamon.

A társaság a tőzsde honlapjára feltöltött egyik közzététele szerint akkor tud a kötvényeseknek 35 százalékos árfolyamot fizetni, ha megkapja az államtól Veszprém és Fejér megye mintegy 2,5 milliárd forintos tartozását. A cég múlt hétfőn azt közölte a befektetőkkel, hogy az állam a megállapodásuk értelmében nyolc napon belül fizeti ki a számlákat.

A részvényesek számára – akik szintén sokat buktak a társaság papírjain – a hosszú hétvégén tartott volna az E-Star egy rendkívüli közgyűlést, ahol egyebek között a cég likviditási helyzetét is bemutatták volna. Mivel azonban a céghez beérkező tulajdonosi igazolások alapján megállapították, hogy az október 22-i közgyűlés nem lesz határozatképes, a társaság a következő hosszú hétvégére, november 2-ára halasztotta el az eseményt.

 A napirendi pontok között a likviditási helyzet ismertetésén felül személyi kérdések és a vezetőség díjazása is szerepel.

További részletek a szerdai Világgazdaságban


 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.