BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A nyakán maradhat a pocsék ajándék

Nem minden esetben kötelesek az üzletek kicserélni karácsonyi ajándékot, hangzott el a Duna Híradóban. A rossz méret, vagy nem tetsző szín például nem érv.

Az üzletek nem kötelesek kicserélni a karácsonyra kapott, nem megfelelő méretű vagy színű termékeket, ezért már a vásárláskor érdemes odafigyelni a karácsonyra vásárolt ajándékok későbbi cserelehetőségére - figyelmeztetnek a fogyasztóvédők a Duna Híradó összefoglalójában.

Kötelező csere csak a műszaki cikkekre, a tízezer forint feletti eszközökre van, meghibásodás esetén. Horváth György, a Fogyasztóvédők Országos Egyesületének elnöke azt mondta: a legfontosabb dolog, hogy a vásárlás bizonylatát, a nyugtát őrizzük meg. Ez akkor is igaz, ha egy karácsonyi vásár forgatagában egy kitelepült árustól vásárolunk, hiszen ott is kell, hogy kapjunk bizonylatot, amelyen rajta kell, hogy legyen az eladó neve, címe, elérhetősége.

Internetes vásárlás esetében a vevő az átvételtől számított nyolc napon belül indokolás nélkül elállhat a vásárlástól. Azaz nem szükséges, hogy az áru hibás legyen, ha nem tetszik, minden további nélkül meggondolhatja magát.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.