BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Lavrov: Az EU harmadik energiacsomagjának kérdését könnyen rendezni lehetne

Szergej Lavrov orosz külügyminiszter úgy véli, hogy az Oroszország és az Európai Unió között jelenleg tárgyalás alatt álló harmadik energiacsomag ügyét könnyen és pragmatikusan meg lehetne megoldani, ha abból nem csinálnának politikai kérdést.

Az Itar-TASZSZ jelentése szerint Moszkvában tartott sajtóértekezletén kijelentette: "Nem vonjuk kétségbe az EU-nak azt a jogát, hogy ilyen szabályokat vezessen be. Ám ha e szabályok visszamenőlegesen terjednek el olyan sokmilliárdos befektetésekre vonatkozóan, amelyeket a játszma más szabályai alapján valósítottak meg, ez a megsértését jelenti azon kötelezettségvállalásoknak, amelyek ténylegesen Oroszország és az Európai Unió, és az EU államok között állanak fenn a befektetésvédelmi egyezmény keretében, amelynek célja nem rontani az üzleti tevékenység feltételeit." Oroszország álláspontját ebben a kérdésben. Az orosz-EU energiakapcsolatok átpolitizálására irányuló kísérletekről szólva Lavrov leszögezte: "Nem sajnálkozunk emiatt, ilyen az élet."

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.