BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Súlyos pénzbírság a német cukorkartell résztvevőinek

Németországban három konszernnek összesen 280 millió euró pénzbírságot kell fizetnie kartellezésért - jelentette a Süddeutsche Zeitung. A bajor lap szerint a Südzucker, a Nordzucker, valamint a Pfeifer und Langen éveken át egyeztette egymás között az árakat.

A német szövetségi kartellhivatal szerint a régóta húzódó eljárásban hét menedzser is érintett volt. A legnagyobb bírságot - 195,5 millió eurót - a mannheimi Südzuckerre szabták ki. A cukorkartell résztvevői közti  egyeztetés az értékesítési területek felosztására, a kvótákra és az árakra terjedt ki.

A Süddeutsche Zeitung szerint a pénzbírság érzékenyen érinti a német cukorkonszerneket, amelyek piacvezetőknek számítanak Európában. Összességében közel 50 százalékos részesedéssel birnak az európai piacon. Az utóbbi években mindenekelőtt az élelmiszergyártók panaszkodtak a cukorhiányra és a cukor drágulására - tette hozzá a bajor lap.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.