BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Sikeresen lezárult a MOL északi-tengeri üzlete

A MOL Nyrt. sikeresen lezárta a korábban bejelentett részesedés adásvételét a Wintershall Norge AS-szel - közölte a cég. Az üzlet 14 kutatási-termelési licenszrészesedést érint az Északi-tenger Egyesült Királysághoz tartozó részén.

Az átvett portfólió magában foglalja a Broom 29 százalékos, a Catcher 20, a Cladhan 33,5, valamint a Scolty és Crathes mezők 50 százalékos nem operátori részesedését. Szintén a tranzakció része a Wintershall Sullom Voe terminálban és Brent vezetékrendszerben meglévő tulajdoni hányadának átvétele.

A MOL-csoport irodát nyitott Aberdeenben, támogatva ezáltal a jövőbelirégiós terjeszkedést - közölte a cég. "Az Északi-tenger egy nagyon vonzó térség és a MOL-nak szándékában áll kiterjeszteni régiós jelenlétét. Célunk, hogy részt vehessünk a kutatási licenszekre kiírt tenderen és mi hamarabb operátorként jelenjünk meg" – mondta Alexander Dodds, a kutatás-termelés ügyvezető igazgatója.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.