BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Új energiaforradalom jöhet?

Az elmúlt évek energiaipari innovációinak eredményeként duplájára emelkedett az Egyesült Államokban kitermelt földgáz mennyisége, ami egy új energiaforradalom kezdetét vetíti előre. Az olcsó energiaárak az egész amerikai gazdaságnak, de különösen a vegyipari, gázipari és szállítási szektor cégeinek kedvező – vázolta Zobor Zsuzsanna, a K&H Alapkezelő vezérigazgatója.

Az elmúlt években az Egyesült Államokban kiemelt szerepet kapott az ipari innováció. A kifejlesztett újszerű technológiák felhasználásának eredményeképpen hosszú stagnálás után az elmúlt 10 évben közel duplájára emelkedett az USA-ban kitermelt földgáz mennyisége. A nagy mennyiségű piacra kerülő földgáz miatt az amerikai ipari fogyasztók által fizetett földgáz ára közel felére zsugorodott, és az elektromos áram költségei is csökkentek az elmúlt 5 évben, miközben Európában és Ázsiában a vállalatok az energiaárak emelkedésével szembesültek. Az olcsó energia tehát komoly versenyelőnyt nyújt az amerikai gazdaság egészének, az alacsony energiaárak pedig az ipar és a lakosság számára egyaránt kedvezőek – hívta fel a figyelmet.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.