BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Mennyire magas a budapesti rezsi?

Az áprilisi további 6,5 százalékos földgázár-csökkentés hatására a budapesti lakossági fogyasztók földgáz-átlagárai a második legolcsóbbak a vizsgált 23 ország közül - derül ki a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal adataiból. Tavaly júliusban a vizsgált országok közül csak Bukarestben költötték a fogyasztók jövedelmük nagyobb részét rezsiköltségekre, mint Budapesten.

Vásárlóerőparitáson mérve azonban már a mezőny első harmadában van Budapest, a 23 vizsgált város közül a hetedik legdrágább. Megvizsgálták ugyanis azt is, hogy egy kétkeresős, átlagos jövedelemmel rendelkező háztartás jövedelmének hány százalékát költi adott mennyiségű villamosenergia- és földgázfogyasztásra az érintett országokban. Idén áprilisban húsz európai város összehasonlításában a hatodik lett Budapest: Bukaresten kívül Pozsonyban, Prágában, Varsóban és Lisszabonban is jövedelmük nagyobb részét voltak kénytelenek villamos energiára és földgázra fordítani a lakosok ugyanakkora energiamennyiség megvásárlása esetén.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.