BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Tízezreket spórolhatnánk az interneten, de nem tesszük

Magyarországon az előfizetők kétharmada nem ellenőrzi rendszeresen, hogy elérhető-e a közelében új, kedvezőbb távközlési csomag. Míg a kötelező biztosítások terén már érzékelhető a szolgáltatók közötti mérlegelés tudatossága, addig a távközlési csomagok terén még mindig nem tapasztalható előrelépés. Pedig alig negyedórányi befektetett idővel egy-egy távközlési csomag vagy szolgáltató váltásával több tízezer forintot is meg lehetne spórolni – derül ki az Internetet.hu távközlési árösszehasonlító oldal elemzéséből.

Bár a magyar háztartások 46 százaléka legalább egyszer lecserélte már szolgáltatóját, ez minden bizonnyal az utóbbi évek piaci átrendeződéseinek, és a kényszerű váltásnak tulajdonítható. Ezt támasztja alá az is, hogy azon  magyar előfizetők közül, akik még sosem váltottak szolgáltatót, 84 százalék el sem gondolkodott a lépésen. Ez az arány az Európai Unió tagállamai közül hazánkban a legmagasabb.

„Tapasztalataink szerint jellemző a felhasználókra, hogy nincsenek tisztában a saját fogyasztói szokásaikkal, ami további felesleges kiadást jelent számukra. Ha ritkábban vagy egy alkalommal csak kevés ideig interneteznek, és nem szoktak nagyobb méretű fájlokat letölteni, nem kifizetődő az elérhető leggyorsabb, és ezért általában drágább csomagot választani. Az átlagárakat tekintve például ha egy 30 Mbps letöltési sebességgel rendelkező csomag helyett beérjük az 1-2 Mbps sebességűvel, havi szinten 1500, éves szinten pedig 18 ezer forintot is meg lehet spórolni. Mobilinternet esetében pedig ez az összeg akár 4500, illetve 50 ezer forint is lehet” – elemzi az Internetet.hu által gyűjtött távközlési díjakat Solt Ádám, a cég távközlési szakértője.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.