BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Meggyengítettek egy fővárosi hőszigetet

A városi hősziget hatásának mérséklését célzó intézkedések hatékonyságát mutatták be hazai, városfejlesztéssel foglalkozó szakemberek egy budapesti mintaterületen, amire az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) rendezvénye adott lehetőséget. A mintaterület a főváros II. kerületében lévő Millenáris Park és Lövőház utca térsége volt.

Az itt indított rehabilitációról számítógépes modell-szimuláció támasztotta alá, hogy a felhasznált építészeti, területrendezési és a zöld infrastruktúrát érintő megoldások kimutathatóan csökkentették a környezet léghőmérsékletét.

A nagyvárosok belterületén a hőmérséklet magasabb, mint a város peremén vagy vidéken, ez a jelenség pedig erősítheti a klímaváltozást. E hőszigethatás hazai csökkenetése érdekében az OMSZ részt vett az Urban Heat Island városi hősziget) nemzetközi projektben.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.