BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Egyre többet vásárolunk

Júniusban 4,1 százalékkal nőtt a kiskereskedelmi forgalom volumene a naptárhatástól megtisztított és a nyers adatok szerint egyaránt az egy évvel korábbihoz képest - jelentette második becslése alapján a KSH.

Összehasonlítható adatok szerint a növekedés 1,6 százalékos volt.

Mindkét adat jobb az augusztus 5-én kiadott első becslésben közöltektől, akkor a kiskereskedelmi forgalom évi 3,8, illetve az összehasonlítható mintavételes adatok szerint 1,3 százalékos növekedését jelentette júniusról a KSH.

Az első fél évben - összehasonlítható adatok szerint - 3,8, a naptárhatástól megtisztított adatok szerint 3,7 százalékkal nőtt a kiskereskedelmi forgalom.

Az NGM arról írt az adatok megjelenése után: a GDP alakulásában is visszatükröződik a kiskereskedelmi forgalom felívelő trendje, ugyanis a háztartások fogyasztási kiadása 2013 eleje óta negyedévről-negyedévre emelkedést mutat. A belső fogyasztás folytatódó bővülését támasztja alá szerintük többek között a gazdasági növekedés fokozatos gyorsulása is, ami a jövedelmek bővülésén keresztül a háztartások jövőbeli fogyasztási kiadását és a kiskereskedelmi forgalom emelkedését egyaránt maga után vonja.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.