BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Egyetlen magyar cég az európai Top 1000-ben

A Richter Gedeon Nyrt. a magyarországi székhelyű vállalatok közül egyedüliként felkerült Európai Bizottság által összeállított EU Top 1000-es K+F listára - közölte a gyógyszeripari cég.

Az Európai Bizottság december elején állította össze azoknak a gazdasági társaságoknak a rangsorát, amelyek az Európai Unióban a legtöbb pénzt költik kutatási és fejlesztési programokra.

A Richter - amely 2013-ban mintegy 42 milliárd forintot, éves árbevételének a 12 százalékát költötte kutatás-fejlesztésre - a 166. helyen áll az összesített listán, a gyógyszeripari vállalatok rangsorában pedig a 19. helyen végzett.

A lista élén három autóipari társaság áll, a közép-kelet európai régióból a Richteren kívül egyetlen cég sem került be az első kétszázba. Az eredményekből az is kiderül, hogy a legnagyobb K+F "költő" cégeket Nagy-Britannia, Németország és Franciaország adja.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.