BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Egyre pesszimistábbak a német cégek

A Német Ipari és Kereskedelmi Kamarák Szövetsége (DIHK) azzal számol, hogy 2015-ben a kis és közepes méretű vállalatoknak köszönhetően 100 ezer új munkahely létesül. Évekkel korábban ez a szám sokkal nagyobb volt - emlékeztetett a DIHK főtitkára, Martin Wansleben a Die Welt című német napilapnak nyilatkozva.

A DIHK 28 ezer vállalat körében végzett felmérést a beruházási és foglalkoztatási terveiket illetően, ebben külön kiértékelte a német kkv-k terveit. Különösen az iparban, azon belül is kiemelten az autógyártásban működő kkv-k csökkentik a beruházásaikat – emelte ki. Az ukrajnai konfliktus miatt pedig a DIHK akár 20 százalékos exportcsökkenésre számit Oroszország felé. A százezer új munkahely létesítésével a németországi munkaerőpiacon a kkv-k a gazdaság egészében várt 150 ezres létszámnövelésnek így is a kétharmadát adják – mutat rá a DIHK.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.