BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Tovább nőhet idén a kiskereskedelem

Az idén is fennmaradhat a kiskereskedelmi forgalom tavaly regisztrált növekedési üteme az ING és a K&H elemzői szerint, akik úgy vélik, hogy tavaly év végén a bértömeg növekedés mellett a magas szinten lévő lakossági bizalom húzta a forgalmat.

A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) a KSH csütörtökön közölt adataival kapcsolatban hangsúlyozta: 2014 novemberében és az év első tizenegy hónapjában is 5,1 százalékkal bővült az ágazat az egy évvel korábbihoz képest, így Magyarország kiskereskedelmi forgalma már sorozatban tizenhetedik hónapja erősödik.

Balatoni András, az ING vezető elemzője az MTI-nek elmondta, hogy a 6-7 százalékos bértömeg növekedés, a magas lakossági bizalom, valamint az online pénztárgépeknek köszönhető fehéredés segítette a kiskereskedelmet.

Németh Dávid, a K&H vezető elemzője szerint az idén is maradhat az 5 százalék körüli forgalombővülés az ágazatban.

2014 novemberében a második becslés szerint 5,1 százalékkal nőtt a kiskereskedelmi forgalom naptárhatástól megtisztított volumene az előző év azonos időszakához képest - közölte a KSH.

Az élelmiszer- és élelmiszer jellegű vegyes kiskereskedelemben 2,7, a nem élelmiszer-kiskereskedelemben 6,4, az üzemanyag-kiskereskedelemben 8,6 százalékkal emelkedett az értékesítés volumene.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.