BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Ezek a kkv-k kapták az Év exportőre 2014 díjat

Idén adták át harmadik alkalommal a Magyar Nemzeti Kereskedőház Zrt. az Év exportőre díjait a legjobban teljesítő kkvk-nak; a műszaki kiválóság kategóriában a szivattyútechikával foglalkozó Elpumps Kft., az élelmiszer kiválóság kategóriában az édességyártó Stühmer Kft., a legdinamikusabban fejlődő partner kategóriában pedig a gyapjúkereskedelmi Hungarowool Kft. kapta az elismerést.

Pana Petra, a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) külgazdasági ügyekért felelős helyettes államtitkára a szerdai budapesti díjátadón elmondta: a díjat a kormány a magyar kis- és középvállalkozások külpiacra lépésének és ezzel a magyar exporthoz való hozzájárulásuk elismeréséért hozta létre.

A keleti nyitás stratégia keretében az EU-n kívüli országokba irányuló magyar kivitel részarányát a jelenlegi 23-ról szavai szerint 2018-ra 33 százalékra kellene emelni.  Hozzátette, hogy diverzifikálni kell a célpiacokat és az exportágazatokat annak érdekében, hogy a magyar vállalkozások exportképességük erősítésével, gazdasági teljesítőképességük növelésével hozzájáruljanak a gazdaságpolitikai célkitűzésekhez.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.