BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Alig több, mint feleannyi osztalékot fizet a Richter, mint tavaly

A Richter Gedeon részvényesei 33 forintos osztalékot kapnak az idén, a kifizetés június 15-én kezdődik - döntött a gyógyszergyár éves rendes közgyűlése.

Az egy részvényre jutó osztalék kevesebb a tavalyinál, 2014-ben 57 forintot fizetett a társaság. A Richter az évek óta változatlan osztalékpolitikája alapján a nemzetközi számviteli szabályok (IFRS) szerinti adózott eredményének a 25 százalékát szánja osztalékfizetésre. A társaság konszolidált nyeresége 2014-ben 25,034 milliárd forint volt, 41 százalékkal csökkent az előző évhez képest, így csökkent az osztalékra fordítandó összeg is.

A Richter a magyar számviteli szabályok szerinti 19,108 milliárd forint 2014. évi adózott eredményéből 6,15 milliárd forintot oszt szét a részvényesek között, 12,957 milliárd forintot pedig az eredménytartalékba helyez.

A közgyűlésen a részvényesek 55,53 százaléka jelent meg.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.