BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Több mint hatvan százalékkal növelte nyereségét a Richter

Az elemzői várakozásoknál jóval kedvezőbb második negyedévi gazdálkodásról számolt be a Richter Gedeon Nyrt. csütörtökön, a gyógyszergyár nettó nyeresége 22,46 milliárd forint lett az április-júniusi időszakban, 62,6 százalékkal felülmúlva a múlt év azonos időszakit.

A nemzetközi pénzügyi jelentési szabvány (IFRS) alapján készült gyorsjelentés szerint a társaság árbevétele 11,4 százalékkal 96,28 milliárd forintra nőtt 2015 második negyedévében.

A portfolio.hu által készített konszenzus szerint az elemzők átlagosan 87,3 milliárd forint árbevételt és a bázishoz képest 23 százalékkal csökkenő, 10,6 milliárd forintos nettó profitot vártak.

Az év első hat hónapjában 183,95 milliárd forint árbevételt ért el a Richter, 5,3 százalékkal többet, mint tavaly ugyanebben az időszakban, az anyavállalat tulajdonosaira jutó adózott eredménye pedig 62 százalékkal 37,5 milliárd forintra nőtt.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.