BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Kivárja a Tesco a karácsonyi rohamot a legtöbb éjszakai műszak megszüntetésével

Idén még csak 14 áruházban, januártól viszont már további 42 üzletben szünteti meg a Tesco az éjszakai műszakot.

Az idén nem mindenütt, hanem csak 14 áruházában szünteti meg a Tesco áruházlánc az éjszakai műszakot, januártól viszont további 42 üzletben folytatódnak a takarékossági lépések - írta a Magyar Idők. A lap szerint azok az egységek, amelyekben már októbertől felfüggesztik az éjszakai munkát, a februárban bezárt boltokhoz hasonlóan nyitás óta veszteségesek.

Megállapodás született a Tescóval, amelynek részeként a munkáltató vállalja, hogy egyetlen dolgozójának sem csökkenti a bérét ebben az évben. Azokban az áruházakban, ahol már a jövő hónapban átszervezik a műszakokat, december végéig minden munkavállaló megkapja a kieső pótlékok miatti kompenzációt – közölte a Magyar Időkkel a Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezete.

Amikor szeptember elején az első hírek nyilvánosságra kerültek az éjszakai műszak megszüntetéséről, a Tesco azokat úgy kommentálta: az októbertől januárig tartó időszakban kerül erre sor, ezzel a négy fázisban történő átállás a nappali árufeltöltésre közvetlenül 350 munkavállalót érint a Tescónál. A korábban kizárólag éjszakai műszakban dolgozó munkatársak esetében a jövedelemkiesés fejenként havi 18-20 ezer forint, őket kompenzációban részesítik - közölték.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.