BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Egyre több kkv készít stratégiát

Nem szívderítő, hogy új termékek kifejlesztésében, értékesítésében, illetve új piacokra lépésben csak kevés kkv gondolkodik azon 600 közül, amelynek az árbevétele 100 millió és 15 milliárd forint közé esik. Ők válaszoltak a CIB Bank megbízásából a Gfk által idén nyáron készített felmérésre a mintegy 55 ezresre tehető kkv-szektor tagjai közül.

Biztató ugyanakkor, hogy az elmúlt három évben emelkedett azoknak a vállalkozásoknak a száma, amelyek tudatosan készítenek stratégiát. Az idén már a legalább százmillió forintos éves forgalmú kkv-k 86 százalékának volt hivatalosan elfogadott piaci jövőképe, szemben a 2013-as 80 százalékkal – közölte Bacher János, a Gfk ügyfélkapcsolati igazgatója. A stratégiát készítő kkv-k mintegy fele az adott éven, 39 százaléka egy-két éven belül lát és tervez előre, míg három évnél hosszabb időszakra csupán 12 százalékuk. Ez nem tér el a hazai nagyvállalatok gyakorlatától, a multinacionális cégeknél sem jellemző a három évnél hosszabb távú tervezés.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.