BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Közel tizenötezer fogyasztó áramellátása került veszélybe

Az Energetikai Központ Zrt. pénzügyileg ellehetetlenült, februártól nem képes biztosítani lakossági ügyfelei áramellátását.

Az Energetikai Központ Zrt. pénzügyileg ellehetetlenült, és emiatt február 1-től nem képes biztosítani lakossági ügyfelei áramellátását – idézi a Népszabadság a Magyar Energetikai és Közműszabályozási Hivatalt (MEKH). A hatóság most önkéntes kötelezettségvállalásra hívja fel az áramcégeket az érintett felhasználók ellátásának biztosítása érdekében.

Az Energetikai Központ 14 536, kizárólag lakossági fogyasztót lát el. Közülük 8544-en az Elmű, 2180-an az ÉMÁSZ, 3696-en az E.ON, 116-an pedig az EDF DÉMÁSZ területén élnek. A hatályos törvények szerint a mostani esetben a hatóságnak úgynevezett „végső menedékest” kell kijelölnie. Az áramcégeket ennek jegyében hívja fel először önkéntes kötelezettségvállalásra. A cégek csütörtök délután 4 órai érkeztetéssel tehetnek ajánlatot az Energetikai Központ ügyfelei ellátására.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.